Laden Evenementen

« Alle Evenementen

Terug naar Toen

3 september - 4 september

€21,50

Vroegere tijden herleven tussen Apeldoorn en Dieren!

De liefhebber van stoom kan zijn hart ophalen. Op het eerste volle weekeinde van september (3 & 4 september 2022) organiseert de VSM traditioneel het grootste stoomtreinenfestival van Nederland onder de naam: “Terug naar Toen”.

Een groot aantal gerestaureerde stoomlocomotieven is op beide dagen actief. Met een lengte van bijna 23 meter en een dienstgewicht van 130 ton en meer behoren deze machines tot de grootste die in Europa hebben rondgereden.

Evenemententerrein Beekbergen

In Beekbergen zijn in de locomotievenloods een aantal modelbanen opgesteld. Ook is er een spoormarkt waar van alles op het gebied van spoorwegen en modelbanen verkrijgbaar zal zijn. Het museumstoomdepot is opengesteld, en de bezoeker krijgt een indruk van het werk op een stoomdepot. Er wordt kolen geladen, water genomen, gedraaid op de draaischijf en nog veel meer. Naast diverse oude auto s zijn er prachtige gerestaureerde vrachtauto’s te zien.

Evenemententerrein Loenen

In Loenen zijn er diverse activiteiten, waaronder een draaimolen voor de kinderen of echte miniatuurtreinen waar kinderen op mee kunnen rijden. Ook zijn er stoomwalsen, stoomtractoren en een zaagmachine operationeel. In Loenen komt u ook stands tegen van collega maatschappijen en diverse stands met modelbaan artikelen en occasions. Daarna genieten van een hapje en een drankje op het grote terras grenzend aan het perron.

Kortom, een aanrader voor het hele gezin!

Gegevens

Begin:
3 september
Einde:
4 september
Kosten:
€21,50
Evenement Categorieën:
,
Site:
https://stoomtrein.org/stoomtreinfestival-terug-naar-toen/

Organisator

Veluwsche Stoomtrein Maatschappij
Telefoon:
0555061989
E-mail:
info@stoomtrein.org
Bekijk de site van Organisator

Locatie

Veluwsche Stoomtrein Maatschappij
Dorpsstraat 140
Beekbergen, Gelderland 7361AZ Nederland
+ Google Maps
Telefoon:
0555061989
Bekijk de site van Locatie