Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Gezellig rondje Randstad

30 april, 11:00 - 18:00

€39,50

Zaterdag 30 april 2022, excursie “Gezellig rondje Randstad”

Zaterdag 30 april 2022 organiseert SP trips and events in samenwerking met Straatbeeld Museum van IJsseldijk, Stichting Veteraan Autobussen afd Noord, Transport Museum Nieuw Vennep en Stoomtrein Valkenburgse Meer, de excursie “Gezellig rondje Randstad”.

We beginnen om 11:00 op het busstation van Rotterdam Centraal en rijden met in elk geval de West Nederland DAF MB200 3681 naar Den Haag Centraal station. We maken een foto onder de bekende kap over het bus-platform, geen onbekende plek voor onze DAF..

Vervolgens rijden we naar het Nederlands Transport Museum te Nieuw Vennep, waar we worden onthaald door medewerkers van de Stichting Veteraan Autobussen.

Na het onthaal is het tijd voor de koffie of thee met een flink stuk appeltaart! Hierna kunt u het museum individueel ontdekken, en dat is nogal wat..  Het NTM heeft bijvoorbeeld onlangs het bekende TEE dieseltreinstel uit 1957 van de Amsterdamse Watergraafsmeer gehaald en is reeds begonnen met de monsterklus deze op te knappen en bekijkt de mogelijkheden voor het realiseren van een nieuwe motorwagen.. Let wel.. niets is onmogelijk! Ook een Amsterdamse metrotrein (“Zilvermeeuw”) is in de collectie opgenomen. Hierna neemt de SVA de leiding en neemt u mee door de daar gestalde collectie, waaronder enkele met een geschiedenis bij Maarssen en Kroon, het busbedrijf die tot 1973 verschillende diensten onderhield in Noord en Zuid Holland en de provincie Utrecht..

Na de korte rondleiding is het tijd voor een ritje.. En wel met de Maarssen en Kroon nummer 73, een Leyland Verheul uit 1960 met bestemming Schiphol. Na wat foto-stops arriveren we weer in Nieuw Vennep en vervolgen onze reis richting Valkenburg-Zuid Holland.

Na al het dieselgeweld van vandaag, is het tijd voor stoom.. En wel bij de Stoomtrein aan het Valkenburgse Meer. Het museum herbergt de grootste collectie smalspoor-locomotieven van Europa, waaronder enkele unicaten. Op het moment is het museum bezig met het rijvaardig opknappen van de vierkante stoomtramlocomotief “Vrijland”.

We maken een rit per stoomtrein, met dichte en open rijtuigen, getrokken door voormalige aannemers-(stoom)locomotieven uit alle delen van ons land. Na de rit kunt u nog even kort rondlopen op het museum-terrein voor we weer vertrekken naar waar u vanmorgen bent ingestapt, Rotterdam Centraal station. We verwachten hier rond 18:00 aan te komen

Om deel te kunnen nemen aan deze rit, betaald men 39,50 per persoon all-in. (Dus inclusief de rit met de WN 3681, entree NTM, koffie en taart, rit met de M&K 73 en entree/rit SVM)

U kunt zich eenvoudig aanmelden door hier te klikken.

Vragen..? bel 0634624060 of vul ons contactformulier in

SP trips and events doet er alles aan om deze rit zo veilig mogelijk te laten verlopen, de gezondheid van onze gasten staat voorop. Wij vragen onze gasten tijdens de rit, museumbezoek en tijdens foto-stops, rekening met elkaar te houden.

Organisatoren

SP Trips and Events
Straatbeeldmuseum van IJsseldijk

Locatie

Station Rotterdam Centraal
Conradstraat
Rotterdam, Zuid-Holland 3013AP Nederland
+ Google Maps