Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Dordt in Stoom 2022

20 mei - 22 mei

€18

Dordt in Stoom 20, 21 & 22 mei 2022
In mei 2022 wordt voor de 19e keer DORDT IN STOOM, het omvangrijkste stoom evenement in Europa in Dordrecht, gehouden. Er worden 250.000 bezoekers verwacht. De toegang is gratis. Voor historisch vervoer kan een dagkaart worden gekocht, het ‘Stoomrondje Dordt’.
Vrijdag 20 mei:
opening ‘Dordt in Stoom’ met vlootschouw
Vrijdagavond 20 mei wordt weer de Vlootschouw georganiseerd, het spectaculaire openingsnummer van Dordt in Stoom! Dordt in Stoom start met een stoomfluitenconcert om 20.00 uur. Vanaf het Groothoofd, de Merwekade èn op de oevers van Zwijndrecht en Papendrecht is dit spektakel te volgen. Zie ook programma en plattegrond.
Zaterdag 21 en zondag 22 mei:
Stoomevenement Dordt in Stoom
Het gigantische evenement is verspreid over twee gebieden in de stad. Het Stoomrondje Dordt is een dagkaart, die de bezoeker terug brengt in de tijd. Het Stoomrondje Dordt geeft toegang tot alle vervoermiddelen van de manifestatie. Inbegrepen zijn de stoomtrein, (historische) bussen, de toegang tot de Modelbouwshow, de bezichtiging van diverse schepen en (stoom-) rondvaarten. De dagkaart Stoomrondje Dordt is dan verkrijgbaar bij alle vertrekpunten. Er kan een rondreis worden gemaakt; het vertrekpunt is naar eigen keuze. Om alles te kunnen zien, is tenminste drie uur nodig!
In het schilderachtige havengebied nabij het Groothoofd en de Merwekade zijn tientallen stoomschepen, stoommachines en stoomwerktuigen te bezichtigen. Stoomboten maken rondvaarten op de rivier. Voor de kinderen rijden er miniatuur-stoomtreinen. Diverse (stoom-)schepen zijn opengesteld voor bezichtiging. Terrassen en muziek zorgen voor bruisende gezelligheid.
Deelnemers uit binnen- en buitenland tonen modelspoorbanen, miniatuurstoommachines en modelschepen in een grote modelbouwshow.

Gegevens

Begin:
20 mei
Einde:
22 mei
Kosten:
€18
Evenement Categorieën:
,
https://dordtinstoom.nl/

Organisator

Dordt in Stoom
Telefoon:
0900 – 46 36 888
E-mail:
secretariaat@dordtinstoom.nl
Bekijk de site van Organisator

Locatie

Dordrecht
Dordrecht, Zuid-Holland Nederland + Google Maps